zum Inhalt

 

Mahecha Ledesma,  Liliana

Dietary effects on the relationship between fatty acid profile, lipid peroxidation, antioxidant status, and quality in beef muscle

Rostock : Universität , 2010

https://doi.org/10.18453/rosdok_id00000765

http://purl.uni-rostock.de/rosdok/id00000765

Abstract:

Two different experiments were carried out in order to investigate the influence of feeding n-3 and n-6 PUFA enriched diets on the relationship of lipid peroxidation and antioxidant status including fatty acid composition and quality in longissimus muscle from bulls. The lipid peroxidation extent in muscle depended on the antioxidant status offered by each diet. Antioxidant capacity of muscle was no affected by the diet using TEAC and FRAP assay. There was a combined effect of n-3 PUFA enriched diet and feeding restriction lipid peroxidation, and tenderness of longissimus muscle.

Dissertation Open Access


Einrichtung :
Agrar- und Umweltwissenschaftliche Fakultät
Gutachter :
Mohr,  Elmar  (Prof. Dr.)
Maak,  Steffen  (PD. Dr.)
De Smet,  Stefaan  (Prof. Dr.)
Jahr der Abgabe:
2010
Jahr der Verteidigung:
2010
Sprache(n) :
Englisch
übersetzter Titel :
Diätetische Effekte auf die Beziehung zwischen dem Fettsäureprofil, der Lipidperoxidation, dem antioxidativen Status und der Qualität in Rindermuskel
Schlagworte:
Rind, Fütterung, antioxidative Kapazität, Fleischqualität
DDC Klassifikation :
630 Landwirtschaft, Veterinärmedizin
570 Biowissenschaften, Biologie
URN :
urn:nbn:de:gbv:28-diss2010-0190-4
Persistente URL:
http://purl.uni-rostock.de/rosdok/id00000765
erstellt am:
2010-12-03
zuletzt geändert am:
2018-06-30
Volltext